EMMAS DESIGNBLOGG

Design and style from a Scandinavian perspective

Designer: Bergberg

Industridesigners med en passion för hemslöjd, låter som en klockren kombo i mina öron! Jenny Nordberg och Annika Forsberg möttes på industridesignutbildningen i Lund, och insåg att de hade precis samma smak. 2005 gick de ihop och startade företaget Bergberg, där en av dem är vd och den andra marknadschef, men ingen minns vem som är vad! De jobbar tillsammans, sida vid sida, omlott och parallellt, påbörjar ett projekt och låter den andra avsluta. Ett perfekt samarbete verkar det som, med fantastiska resultat!

Bordet här under är hopfällbart och blir endast fem centimeter tjockt när det är hopfällt. Under det syns en soffa med tydliga retrovibbar och inbyggt bord, samt en tillhörande fotpall. De smala stålrörsskenorna ger möblerna ett nästan svävande intryck, en nätt möbel som fungerar även för trångbodda. Nedersta bilden föreställer en bänk som är tänkt som utomhusmöbel. Den ingick i projektet "Allergy Park", en park helt utan de allergiframkallande elementen natur och djur...

Bergberg har ingen egen hemsida, utan all information hittar du på Jenny Nordbergs hemsida, ytterligare en pusselbit i samarbetskonceptet känns det som. Vill du veta mer så har Sydsvenskan gjort en intervju med dem båda, som du kan läsa här. Jenny är dessutom med och driver Craft Club i Malmö, en slags klubbkvällar med pysseltema som verkar hur kul som helst!

bordsoffabänk

Via Domino


Comments


Comment this post here: