EMMAS DESIGNBLOGG

Design and style from a Scandinavian perspective

Lördagsfavoriter

Socker- och mjölksetet med vackert reliefmönster, de retrocoola ljuslyktorna och det kitschiga fotot har nog bara två saker gemensamt; jag gillar dem, och de kommer allihop från notonthehighstreet.com.

floralljus
art

Finfina barnkläder från Minirodini

Minirodini startade som en dröm  om en bättre värld. En värld där flicka eller pojke inte spelar någon roll och där alla får vara sig själva. I minirodinis värld är budskapet kärlek, drömmen fred och alla människor är coola men jättesnälla. Minirodini gör softa unisexplagg till sköna ungar!

tshirttröjalångkalsonggitarrtee

Designade barnpryttlar en masse

En butik jag verkligen skulle vilja besöka är Keet in Huis, 300 kvadratmeter med bara fina saker! Enda kruxet är att den ligger i Amsterdam, men någon gång ska jag väl lyckas ta mig dit tänker jag...

interiörtallrikskorolifantkudde

Världens snyggaste wallstickers!

Jag har gått och dreglat över Inkes superfina väggklistermärken i ett par månader nu, och får aldrig nog av att titta på de härliga bilderna! Det är ju en jättebra idé, att skära ut siluetter ur galna tapeter och sätta upp, istället för fondväggar som lätt kan bli lite för mycket, och dessutom inte känns så värst kul längre.

inkeinkeinkeinke

Kanske snyggt?

Jag vet inte om jag verkligen gillar sakerna hos Superdeluxe NYC, eller om det mest är namnet och loggan jag är kär i?

logo
kortljuslykta

Under igen

Jag jobbade på under igår igen, och tog lite kort. En del undrar varför jag jobbar där, när jag inte får några pengar för det, men svaret är enkelt: Jag blir så otroligt glad och inspirerad av att vara där, och det är värt mer än pengar! Kolla in de här collagen så förstår ni nog, vem skulle inte må bra av att sitta helt omgiven av sådana här fina mönster?

collagecollage

Härlig holländsk butik!

Jag älskar den holländska stilen, med galna färger och en skön mix av stilar. Ingen rädsla för att det ska skära sig eller bli för kitschigt där inte! Hos Lila Villa hittar du alla roliga saker du behöver för ett färgglatt kalas eller barnrum, och några sköna buddhor för de mer vuxna områdena i hemmet.

flaggorbuddhabuddhapapperdukklockor

Poppy Cotton

Hos Poppy Cotton finns det grejer i min stil! Kuddar, tygtavlor och lampskärmar av supersnygga retrotyger. Synd bara att de är så sjukt dyra. Vem betalar 85 dollar för ett kuddfodral man kan sy själv för en tia?

tygtavlatygtavlakuddekuddekudde

Sally Ann, nyöppnad butik i Stockholm

Frälsningsarmén har öppnat en butik för rättvis handel på Nytorgsgatan i Stockholm. Den heter Sally Ann, amerikansk slang för Salvation Army, och säljer present- och inredningsartiklar tillverkade i världens fattigaste länder. På den svenska sajten finns inte så mycket bilder, men på den norska finns till och med en webshop, så kolla in sortimentet där!

väskorsadelstoltidningskorg

Coolaste mjukdjuren och mycket mer

Mera hemgjorda grejer idag, den här gången från Mahar Drygoods som är en liten webshop som säljer allehanda barnpryttlar från olika designers. De har världens sötaste mjukdjur, men även kläder, pysselsaker och inredningsdetaljer.

gardenmonster

Söta poppiga taveltjejer

Etsy säljer The Black Apple posters som föreställer storögda modsflickor i olika utstyrslar och situationer. Otroligt söta tycker jag!

knitterspottyscarfsailorpearapple

Booa Design

Bland en massa pärlprydda värmeljuslyktor och annat småkrafs hittade jag de här godbitarna hos Booa Design! En tidningskorg i skinn, små handblåsta glasvaser och det coolaste av allt; en kombinerad filt och sjal i ull, allra snyggast i den grönvita färgkombinationen.

tidningskorgvasfilt

Rockett St George

Jag hittade den brittiska webshoppen Rockett St George idag, och den var precis sådär mysig och lagom romantiskt stylad så att det känns helt rätt en grå höstdag som denna. Den känns faktiskt inte särskilt brittisk alls, snarare fransk. Produkterna är lyxiga, ofta handgjorda, men priserna är inte så höga ändå.

kuddegreen teaclutchbagbowlmugs

Supersöta kort från tennis, anyone?

Lotta Jansdotter

Jag älskar Lotta Jansdotters fina mönster som hon sätter på både textil, keramik och papper. Härliga färger och former med klar inspiration från femtiotalet. Jansdotter är något av en bloggfavorit, jag tror inte jag sett någon designblogg värd namnet som inte nämnt henne det senaste året! Hon är uppvuxen i Stockholm, men flyttade i tjugoårsåldern till San Francisco, som hon nu precis har lämnat för Brooklyn, New York. Och det syns faktiskt på hennes produkter, både det svenska och det västkustamerikanska, titta noga så ser ni det också!

väskapapper

Billig men snygg konst

Hos Tiny Showcase köper man konst till samma pris som en cd-skiva eller bok! Alla konstverk trycks i en upplaga på endast hundra affischer, och det kommer nya varje vecka.
Företaget startades i november 2004 av Jon Buonaccorsi och Shea'la Finch, för de tyckte att det vore trevligt om deras talangfulla kompisar kunde ha något schysst ställe att visa upp sig på, samtidigt som konstköparen får bra grejer till ett ännu bättre pris. En procentsats av försäljningssumman för varje konstverk går till en av konstnären utvald välgörenhetsorganisation. Hela idén känns mycket sympatisk tycker jag!

tavlatavlatavlatavla

design*sponge har öppnat webshop!

design*sponge är en alldeles fantastisk blog om inredning och design som ni säkert redan känner till, och nu har hon startat en webshop också! Där säljs helt unika saker för hemmet, de går inte att köpa någon annanstans eftersom de är skapade speciellt för design*sponge-shoppen. Ingenting kommer kosta mer än 100 dollar, och hela förtjänsten går till tillverkaren, ingen provision alltså. Dessutom skänks 10 procent av reklamintäkterna för sajten till välgörande ändamål. Som om inte det vore nog så skickas varorna över hela världen till ett lågt portopris. En alldeles specielt snäll och bra webshop alltså!

knobcardsbowlsblocks

Världens minsta tygfabrik?

Cloth är ett litet australiensiskt företag som bara består av tre personer, plus en gubbe i ett plåtskjul i vildmarken som trycker tyget. Allt är handtryckt på hampa eller linne, och man kan välja mellan att köpa metervara eller färdigsydda saker som kuddar, kläder, väskor, lampskärmar, mjukdjur och sängkläder. Och har du inte vägarna förbi Sydney så kan man beställa genom sajten.

tygspottylookingcushionsdjur