EMMAS DESIGNBLOGG

Design and style from a Scandinavian perspective

Sommarens snyggaste textilier!

Japanska Echino gör fantastiska färgsprakande tyger och väskor med motiv som känns både retro och väldigt moderna på samma gång.

tygtygbagbag

Guldsiluetter

Konstnären Brian Gainey gör tavlor med växtsiluetter i bladguld. Storlek och bakgrundsfärg väljer man själv på Nic Normans sajt, där du även hittar bälten och tavlor du kan välja egna motiv på.

nic normannic normannic normannic norman

Baraque - unika silkscreentryck för din säng

Karla Smith, Sarah Hamlin och Morgan Charles möttes under sina konst- och designstudier i Montreal, och  upptäckte att de alla tre hade samma intresse för mönster, textil och tryck. De slog sig ihop och startade Atelier Baraque, där de från början producerade handtryckta tavlor och väggdekorationer. Sedan rullade det iväg och blev mer och mer inredning istället, och där är de nu, med sina underbara sängkläder som de säljer på sin sajt. Varje set med örngott och påslakan är handtryckt med silkscreenteknik och därmed helt unikt.

beddingbedding

Tidningstips

För er som gillar både arkitektur och inredning finns den amerikanska tidningen Dwell. Foto och text är något utöver det vanliga, den går djupare under ytan än andra inredningsmagasin och fokuserar både på designen och den praktiska aspekten av boende. I de flesta inredningstidningar får man på sin höjd se en liten bild av utsidan på huset, medan Dwell har lika inspirerande bilder av såväl byggnader som trädgårdar. Websidan är välbyggd med massor av artiklar om boende, byggande och designers samt länktips och bilder.

dwelldwell

Semesterbilder från Dalhalla

Jag har varit i Dalhalla utanför Rättvik, i några dagar, och hittade ett gammalt nedlagt kalkbruk som bjöd på en del sköna bilder. Jag plåtade tills batteriet i kameran tyvärr tog slut, men hade kunnat vara där en hel dag för att fånga alla fantastiska detaljer på kort.

picpicpicpicpicpic

Rea hos Crate and Barrel

Tänkte bara passa på att berätta att det är rea hos Crate and Barrel just nu!

totem vaseleaf platternapkinsbowls

Pipsqueak

Det är det roliga namnet på en dansk webshop med massor av coola barnkläder från exempelvis Solidary People, Pernittengryn, Bavian-Kbh och Lucky Wang. Passa på att shoppa nu när det är rea!
bavian

Florence Broadhurst

Fantastiska tapeter och tyger från Australiens främsta tapetdesigner, Florence Broadhurst, hittar du hos Signature Prints. Där kan du även hitta boken om hennes galna och spännande liv.

florenceflorenceflorenceflorenceflorflor

Danskt hygge i England

Mitt i London ligger den lilla danska butiken Hygge och sprider mys och trevligheter till de engelska hemmen. De säljer noggrant utvalda hantverksprodukter och små danska designklassiker.

mugg

Bloggtips!

Jag vill tipsa om en ganska nystartad blogg, Spejas korn av inspiration, en design- och inredningsblogg där inläggen är både bra skrivna och handlar om snygga intressanta saker.
speja

Mibos nya kollektion är här!

Jag har bloggat om Mibos tapeter och lampskärmar förut, och nu är de här med en ny kollektion med fina grejer! Diskhanddukarna är mina favoriter, men kuddarna i ekologisk bomull går inte av för hackor de heller.

teatowels
pillowpillow

Tillbaka i stan!

Nu är jag hemma i stan på en snabbvisit mellan skärgården och Dalarna, så jag tänkte att ni nog var sugna på lite uppdatering!
Först ut är de här härliga kuddarna från Bookhou design. Företaget består av makarna John Booth och Arounna Khounnoraj, båda konstnärer och formgivare men med väligt olika uttryck. Arounnas saker är mer organiska och livfulla med mycket inspiration från naturen, medan John har en enklare stil med mycket böjträ och och strikta linjer.

pussyowlkuddekudde