EMMAS DESIGNBLOGG

Design and style from a Scandinavian perspective

Dolmen och minidolmen

Snyggaste radioapparaterna jag sett på mycket länge. Finns att köpa på www.pid.se.

Radio DolmenMinidolmen

Förhandstitt från Antikmässan

Jag har valt ut lite godbitar från Antikmässan. Inte så mycket antikviteter som föll mig i smaken direkt, mest nytillverkat och 50/60-tal.

Guldtofflor
Guldtofflor från Raja

Stickat
Jag älskar sådana här virkade plädar!

Rött 2
Mässans snyggaste monter, en del av en trendutställning gjord av mässarrangörerna. En sådan röd förvaringsmöbel skulle jag mycket väl kunna tänka mig att ha hemma. Perfekt i badrummet.

Rött
En annan del av samma monter. Lampan sticker ju ut lite i färgen, men i övrigt är det väldigt enhetligt och snyggt tycker jag.

Minimalism 2
En annan monter i trendutställningen. Den här har temat "minimalism" men i mina ögon är det väldigt mycket mönster och utsmyckningar...

Sparris
Annorlunda blomsterarrangemang, med sparris och ranunkler.

Muggar
Klassiska snygga koppar.

Apa
Apa. Mitt favoritdjur.

Svart
En av mässans gräsligaste prylar.

Smycken
Del av en smyckesutställning "Bling bling". Synd bara att de inte fattat att det är guldsmycken som är bling bling och att diamanter kallas ice. Det hade varit roligare att lyssna på introduktionen till utställningen om de hade studerat slanglexikonet i åtminstone en sekund först...

Mus i skogen
Detalj från samma utställning. Väldigt fint stylat.

Uggla
Ja, en galen uggla! Finns inte så mycket mer att tillägga.

Dukning
Snygg dukning under uppbyggnad. Jag var ju där innan de öppnade, så allt var inte klart ännu.

Ljuskrona
Den här ljuskronan skulle enligt kännarna vara en av mässans absoluta höjdpunkter. Jag vet inte jag, jag tycker det ser ut som en helt vanlig kristallkrona, fast större. Men så är jag inte så inne på antikviteter heller.

Affischer
Schyssta affischer.

Gräsligaste montern
En av mässans absolut fulaste montrar. Eller, en sfinx i lejonstorlek kanske skulle passa hemma hos någon? Inte hos mig i alla fall.

Söt kopp
Väldigt söt kopp. Synd bara att de verkligen vet att ta betalt också. Över 300 kronor för en liten kaffekopp. Jag som inte ens dricker kaffe.

Blomarrangemang
Stora blomsterarrangemang i mässhallen.