EMMAS DESIGNBLOGG

Design and style from a Scandinavian perspective

Datortrassel

Min dator har gått sönder, så bloggen kommer inte att uppdateras på ett tag tyvärr. Jag räknar med att få igång den, eller få tillgång till en annan dator, om en vecka ungefär. Vi får väl låtsas att det fortfarande är sommar så länge, så återkommer jag när det blir höst. ;-)

Mer Åhlénsnyheter

En tjuvtitt på kommande höstnyheter från Åhléns.

tallriklampalampakudde

Och så en till

Chocoa, det är den sista japanska länken jag har nu. Även här mycket barnprylar, och väldigt mycket leksaker och prydnader i form av svampar, av någon outgrundlig anledning.

stolarsushi

Ännu mer japanskt!

Det är väl lika bra att jag slänger på er alla mina länkar till underbara japanska shoppingsajter när jag ändå håller på, tänkte jag. Så här kommer Fripon-Friponne, ännu en sida med jättefina bilder, mycket retro, och nästan bara barngrejer. Även skålen och kastrullerna du ser här nedanför är i barnstorlek, och passar bra till lekstugan eller leksaksköket hemma.

solfjäderkastrullerskålpussel

Köp snygga tryck eller gör egna

Hos Orange Lola säljs bara snygga grejer! Här hittar du bland annat ascoola stenciler att spraya runt om ditt hem, söta kort att skicka till dina vänner, t-shirts med sköna tryck och världens snyggaste kuddar. Kudden i mitten här kommer från brittiska Sukie, och jag har spanat på den i flera år, på avstånd då, för jag hittar den ingenstans i Sverige!

tree cardsukiestarfish

Millimeter/Milligram

Millimeter/Milligram är namnet på en japansk webshop som säljer allehanda småpryttlar som förbättrar ditt liv. Det handlar om reseaccessoarer, anteckningsblock, väskor, plånböcker, fotoalbum, kalendrar och andra små nödvändiga saker. De har faktiskt en helt genialisk produkt, en liten plastbit som hindrar hörlurssladden från iPoden att trassla ihop sig i väskan!

ipodplannermatryoshkakalender

Ge mig loppistips!

Jag ska åka på en loppisrunda, från Halmstad till Stockholm, och vill hemskt gärna få tips på roliga loppisar som ligger på vägen. Resvägen är inte bestämd ännu, förutom att det inte blir motorvägen, så vet du någon loppis som är värd en liten omväg funkar det också jättebra!

plastkannabumlingenÅhléns höstnyheter

Nu är Åhléns höstnyheter här! De har fyra nya tapeter i sin kollektion, varav den här, Katitzi, känns som den mest spännande med sina mustiga färger och retroinspirerade blommor. Mönstret finns även som metervara och på kuddar.

katitzikatitzi

Japansk webshop

Ja, av någon anledning blev det mycket japanskt idag. Här är mönstrade koppar från Franc Franc.

koppkopp

Project Zaishu

Zaishu är först och främst ett projekt, inte en produkt. Initiativtagarna har åkt runt i världen och samlat på sig mönster genom konsthappenings och ungdomsprojekt där deltagarna får måla på stora ark med fanér. Bitarna skärs sedan ut med laser och sätts ihop till pallar/bord/lådor helt utan skruvar eller lim.

Ordet zaishu kommer från det japanska "zaisu", en låg sittmöbel som användes av nomadiserade samurajer när de behövde en portabel möbel med flera användningsområden. Formen är tagen från en kimono, med sina raka linjer och branta kurvor.

zaishuzaishuzaishuzaishu

Omslagspapper en masse

Paper Source säljer allt som behövs när man ska pyssla med scrapbooking, och de är specialister på fina papper. De här nedanför är stora ark med omslagspapper, de flesta mönstren är japanska.

papperpapperpapperpapperpapperpapperpapperpapper

Vackra ljus med spännande dofter

Doftljusen från Plushpod är otroligt snyggt förpackade, och de verkar lukta gott också! Eller vad sägs om Vitt te och timjan, chai, pil eller klementin?

ljusljus